• Voice Up

  Како да поттикнеме граѓански ангажман преку аудио, возуелни и аудиовизуелни содржини? Придружете им се на „VoiceUp“, vо вторник, на 25 април, од 19 часот, во Битола, Свети Николе, Скопје, Гостивар и Куманово, и дознајте! Достапно и во живо на http://voiceup.mk/

  Погледнете повеќе
 • Калето ни вредиТ

  Да му ги вратиме ликот, духот и миризбата на Калето. На 23 април организацијата „Вредит да си од Кичево“ организира волонтерска акција! „Мрдни со прст обезбеди алат, ракавици, клупи и корпи што ќе се постават откако ќе се исчисти Калето. Кога ако не сега! Лето иде.

  Погледнете повеќе
 • И јас подарив книгa / Edhe unë dhurova libër

  Во недела, на 23-ти април, со почеток во 12 часот, ќе се постави една библиотека во средното училиште „7 Март“, а потоа настанот ќе продолжи во основното училиште „Братство Миѓени“ со поставување на уште една библиотека.

  Погледнете повеќе
 • Акција за заштита на Охридското езеро

  Поддржете ја акцијата за заштита на единственото УНЕСКО подрачје во Македонија - Охридскиот регион

  Погледнете повеќе
 • Една може

  Поддржете ги еднородителските семејства и донирајте!

  Погледнете повеќе
 • Ајде Македонија

  Граѓанска иницијатива за започнување акција за расчистување на отпадните локации и за развој на свеста за правилно третирање на отпадот во Македонија.

  Погледнете повеќе
 • Ретвитни оброк

  Приклучи се кон иницијативата за подготвување оброци за социјално загрозените граѓани.

  мрдни со прст и пријави се
6743
2096
3648
2216
2190
2327
2605

Вкупно размрдани прсти

21825

Поддржи ја кампањата

Мрдни со прст и поддржи ја кампањата! Прикачи фотографија, одбери ја соодветната рамка и сподели на социјалните мрежи.

Максимум големина на фајл: MB
Споделете ја вашата слика